Kurs

Idag har jag och Dundra varit på kurs, rallylydnad. Ooh så kul det var. :)
Är taggad till tusen och tror detta kommer bli jättebra. Duktiga blivande instruktörer (de utbildar sig till rallylydnads-instruktörer och vi är deras "test-grupp") och trevliga folk som går kursen.

Idag pratade vi mkt om vad rallylydnad är, gick igenom snabbt hur de olika momenten genomförs, och hur man kan träna in grundfärdighet (sitt, ligg, stå, stadga, ingångar osv).
Det blev mest teori idag, men vi hann köra ett snabbt pass med hand-target. Det går ut på att hunden ska tycka att min hand är det roligaste som finns, typ.

Dundra verkade fatta vinken trots mkt störning (ny plats, nya människor och hundar) Ska fortsätta träna här hemma i lugn och ro. Så hoppas jag att hon förstår vad jag menar.

Det känns bra att gå kurs. Jag blir nästan "tvingad" att träna och ger mig själv läxor. Allt för att utvecklas. :)

Ser fram emot nästa gång. Här ska tränas hand-target ;)


F*n

Ååh! Jag hatar att min mobil pajat å jag hade inte lagt in bilderna på datorn!! Grrr. Hade såå många fina, fula, roliga, söta, skojiga bilder som jag vill ha tillbaka. Jävla skit! :(
(nu får jag nöja mig med bilderna från min gamla mobil)


Det bästa

Det bästa som finns är att var ute på härliga promenader med mina 3 hjärtan. Det rensar både kropp och själ.
Vad skulle jag göra utan mina guldklimpar? <3


Korvspår

Idag har vi trotsat vädret och varit ute i några timmar.
Det fick bli korv-spår idag. Jag går med en bit falukorv efter mig i snöre och la in en vinkel i varje spår. Vet dock inte va långa spåren blev, men skitsam!

Dundra, Heavy å LL fick varsitt spår att gå. De är så duktiga. De älskar att leta korv i skogen ;)
Efter alla gått "sitt" spår fick de gå varandras. Totalt gick de 2 spår var. Det är säkert "fel" i vissas ögon att göra så (låta de gå ett "gammalt/använt" spår) Men det struntar jag i. Vi har inga mål med att tävla i spår utan detta gör vi endast för att det är kul och nyttig aktivering.
Och de tog båda spåren skitbra!
Dundra var lite ofokuserad på första spåret, men tog det andra bättre.
Heavy gick som en klocka båda gångerna. Är det något han kan och gillar så är det leta korv! Han älskar korv :)
LL är väldigt snabb och ivrig när han spårar. Så jag fick småspringa bakom honom för att hinna med! Haha.

Sofie visade mig nästa steg med "pallen". Så det övade jag och Dundra lite på idag oxå. Hon förstod ganska snabbt vad jag ville och vad som krävdes av henne. Hon hade en härlig attityd och ville lära sig, ville tänka och ville göra rätt. Min underbara prinsessa.

Nu ligger de utslagna i soffan här bredvid mig och jag ska strax hoppa in i duschen för att tina upp. Är stelfrusen efter några timmar ute i regn och rusk.

Tack Sofie för idag! <3 Alltid lika kul att träffa dig.


Pallen

Har tränat lite på "pallen" idag. Jag är mkt nöjd över skruttan!
Vi körde kanske 5 min. Och efter en liten stund ställde hon sig med framtassarna på den, flera ggr t.om. ;) Men hon passade även på att hoppa över den, krafsa lite på den etc.
Körde ett kort pass då jag vill att det ska vara roligt att träna, en positiv upplevelse för henne. Och inte uttjatat, tråkigt, frustrerande. Ska testa om någon dag igen och se om hon fattar vinken med denna "pallen". :)
Introducerade den även för Heavy, men han ville mest bara ha godiset. Får inte gå för fort fram utan måste försöka bygga upp intresset mer för pallen innan jag sätter ner den på marken tror jag.

Har även tagit en tur i Hanebol-spåret med dem allihopa. Men vi orkade bara 3,5an idag. Jag var såå tung i benen och Heavy fick jag dra med runt :P

Klippt klorna på alla odjuren oxå. Måste köpa en ny, tror den jag har börjar bli lite slö. Då Heavy alltid varit snäll att klippa klorna på, stått stilla som en ljus, har börjat krångla och rycka undan tassarna och smiter undan så fort klotången kommer fram. En slö klotång "nyper" och kan ge mer obehag. Så vi får se om en ny kan hjälpa, eller om han helt enkelt bara börjar testa gränser på äldre dar ;)


Nya inköp

Yes! Har äntligen köpt mig en "jakt-ryggsäck". Ni vet en sån ryggsäck med stol? Perfekt!
Köpte även en barnpall på Ikea. Och nej, det är inga barn gjorda här, utan den är till hundarna ;) Så nu ska jag försöka träna här hemma och se om de fattar vinken. Tänkte introducera den för Dundra först. Men även H och LL ska få testa på den.


Träningsträff

Idag har vi varit på träningsträff i Svanskog. Roligt! Dock blev det inte lika mkt tränat som jag hoppats på. Jag var dåligt förberedd, hade ingen planering för dagen och var något oengagerad.

Med Dundra körde jag korta pass med linförhet. Hon tappar lätt koncentrationen och tycker det blir tråkigt. Men idag hade hon attityd och var fokuserad! :) Så känner att jag är på rätt väg där. Fick bra tips av Linda härom veckan, så nu kör vi några steg åt gången och belönar. Raka enkla "gångar", inga svängar eller så. Utan korta enkla raka steg.
Tränade även på rätt sitt-position. Fick till några som jag var nöjd över. Gäller bara att belöna på rätt ställe ;)
Har introducerat "pallen" för henne också. Än har inte polletten ramlat ner, men det kan bero på för mycket störning. Ska träna mer hemma i vår trygga vrå först.

Med grabbarna blev det mest bus och lek. Kastade boll/pinnar i en grusgrop så de fick härja av sig ordentligt. Det var uppskattat. :)

Är himla nöjd över alla 3 idag. De skötte sig och gjorde inga dumheter. Dundra hade superfin kontakt trots många nya (och skällande!) hundar runt henne. Även grabbarna struntade i alla andra hundar och ville bara leka med mig.
De kan om de vill mina tre musketörer! ;)

Det känns bättre med flocken nu. Eller iaf för stunden. De verkar lugnat sig allihop och de funkar fint ihop.
Har en teori om att det är LL som är boven i dramat. Han är stentuff alltså. En riktig terrier.
Härom dagen busade Marcus med grabbarna på gräsmattan och LL muckade med Heavy och var uppnosig mot honom. Det var hans boll och ingen annans. Så jag får se hur jag ska få ner LL på jorden igen ;P

En annan sak jag tänk på är det jag skrev härom sist. Att jag var rädd att LL börjar läcka när han ligger å vilar/sover. Jag tror det kanske kan vara så att han läcker saliv, inte urin. Han är ju 2 tänder fattigare och han slickar sig oftare om munnen och "deglar" mer än förr. Ska hålla lite koll på detta.

Oj! Vilket långt inlägg för att vara jag ;)
Nu blir det natten för oss. Alla tre odjuren ligger redan utslagna efter dagens bravader!


Kvällskvisten

Leta godis (i detta fall- leta vanlig/tråkigt torrfoder) på gräsmattan :) Men de är lika glada för det mina skruttar.