Halt Dundra.

Hältan håller i sig på Dundra. :(
Men hon börjar bli bättre och bättre. I måndags kunde hon knappt stödja på bakbenet men igår och idag har hon gått på alla 4, dock med en tydlig hälta. Värst är efter hon legat och vilat. Då blir hon väldigt stel. Så morgon och kväll är då hon hoppar runt på 3 ben. Min lilla skrutterompa. 

Jag har inte varit ute och gått med henne nånting de senaste dagarna.(kiss å bajs har hon fått sköta i vår inhägnad) Jag vet ju trots allt inte vad som har hänt henne. Men jag misstänker ju en ordentlig sträckning. Och för oss människor är det bra om vi rör på oss om vi blivit stela/sträckt oss.
Så jag har tagit ute henne på gräsmattan för att nosa runt och gå lite i gräset. Och det har hon gillat. Bara hon & jag ute på gräset och har det gött. Hon går och kollar läget, vaktar sin tomt och ser så stolt ut. :)
Hon har även fått leta godis som jag slängt ut på gräsmattan. Allt för att trötta ut en överaktiv Dundra som inte får gå på längre promenader.
Idag tog vi första promenaden. Och promenad är nog inte rätt ord då vi kanske gick 100m totalt. Märkte direkt att underlaget var för hårt för henne för hon började markera på höger bak nästan direkt. Därför gick vi bara till korsningen på gatan och tillbaks. Men hon fick komma ut och nosa på omgivningen lite iaf.



Dundra letar godis.


Min fina prinsessa.


Följ spårlinan. Vart är den? Vart slutar den? Vad finns i änden?





Jag närmar mig lekstugan/utebod.

Nämen vad hittar jag här? Heavy eller LL- dvs grythundar?


Nej nej, Det är vår härliga Dundra som leker grythund! ;) hahaha. Hon gav mig ett gott skratt idag när hon kröp in under vår lilla redskapsbod (gammal lekstuga)
Hon låg på sidan och ålade/tryckte sig ut därifrån. ahaha. :D

Så hon är ju väldigt pigg och påhittig trots sin hälta. Trodde aldrig hon skulle få för sig att åla sig in under där, men antagligen ömmar inte benet så mkt som hon ger sken av. Eller? 
Hade hon haft riktigt ont skulle hon inte orka tränga sig in under där iaf. För hon fick böja benet rätt ordentligt för att ta sig in/ut under. Knäppa hund. ;)

Tränat igen.

Yepp. Vi har slått på stort och kört ytterligare ett agilitypass med alla hundarna. :)
Var samma upplägg som sist ungefär.

LL är snabb som en raket och börjar få bättre och bättre hopp-teknik. (den har varit katastofal innan! haha)

Heavy tog banan med glädje men stack sedan ut på den intill liggande åkern och letade sork ;) hihi.

Dundra var såå taggad!! Vilken fart hon hade inne på banan. Vi körde som sagt enklare variant för henne, mest låga hopp och tunnlar. Ibland hela banan, ibland skalade vi ner den till mindre kombinationer.
I början var hon lite ofokuserad och sprang mest och väntade på att jag skulle kasta bollen (belöning). Men efter några övningar blev hon mer fokuserad på mig och banan. Jättekul! :)

Dock var det himla blött i gräset, och jag tyckte Dundra kom lite snett/halkade på gräset och grymtade till. Men hon visade ingen smärta eller hälta då. Utan hon sprang på som aldrig förr. Marcus busade t om lite extra med henne så hon fick springa av sig all energi.
MEN, idag hoppar min prinsessa på tre ben här hemma :( buhu 

Jag förstår inte.. vi värmde upp och vi varvade ner som vi alltid brukar göra. Men antagligen stäckte hon sig när hon halkade till i det blöta gräset.
Hon började småhalta redan igår kväll och vi tänkte att det nog släpper under natten, det brukar det göra. (ja detta är inte första gången hon är halt. suck.)

Dundra blir väldigt lätt halt. Har inte varit hos veterinären och kollat upp detta då jag trott det berott på att jag slarvat med uppvärmning/nervarvning innan/efter varje aktivitet med henne. För oftast blir hon halt efter vi varit i skogen och hon har sprungit lös och härjat runt i full fart, och jag inte gått i koppel med henne innan/efter. 

Så antagligen fick hon nog en sträckning igår...det är vad jag tror och hoppas på. Men om detta fortsätter får jag kontakta veterinär och se om de kan hitta något fel. Antagligen blir det nog en höftröntgen bla.
Men det får framtiden utvisa. En dag i taget.

Här kommer en snygg ritning som visar dagens bana. :) 
(skratta inte, gjorde den snabbt i paint :P)

Men OJ! Vad liten den blev.... hm... jaja. Den var inte så mkt att se på iaf :P


Slagbord

Här är ett gammalt slagbord som jag fått av min mamma.
Hon ville inte ha det längre och jag tänkte att det kommer göra sig jättebra hemma i min hall. Och visst hade jag rätt? :)


Före

Efter

Jag la ett lager grundfärg, och sen 2 (eller va det 3?) lager med vit täckfärg. 
Sen lite dekoration i form av söta nallebjörnar, ljusstakar & lyktor, och LOVE-bokstäver på bordet - voila! :)

Den fina spegeln har jag också fått av min kära mor. Jag valde att inte måla den vit, gillade kontrasten som blev mellan det vita bordet och den ljusa tapeten. För allt kan ju inte vara vitt, eller? 


Agility!

Härom dagen var jag och Marcus en sväng till brukshundklubben och körde lite agility med alla 3. Uppskattat av allihopa! :D Det fanns hinder uppställda (antagligen efter KM:et på klubben) så jag körde hela banan, samt olika kombinationer av det som var uppe. Det var himla roligt och det gick bra för alla tre. :)

LL är som sagt en naturbegåvning. Vi körde först hela banan, och vilket hindersök han har! Han är tusen ggr snabbare än mig, så mestadels av alla "fel" han gör beror på mig. Jag hinner inte med honom och hinner inte visa rätt väg/hinder åt honom. Så det är nått jag måste träna på; att ligga steget före honom. 
Det LL behöver träna mer på är kontaktfält, slalom samt däcket. Även att han kan sakta ner i banan och inte bara rusa mot första bästa hinder, utan väntar på min signal. 
Mot slutet av hans pass lyssnade han bra på mig och han tog alla kontaktfält. Kanske har vi äntligen hittat lösningen? :) Är lite småsugen på att testa komma ut på tävlingsbanorna med honom faktiskt ;)

Heavy tog hela banan utan problem. Hade det varit tävling hade vi endast fått 5 fel (han hoppade av "bordet" för tidigt). Han går som en klocka. :) Dock tappar han lätt fokus och springer gärna iväg och luktar på något under banans gång/träning. Han har inte samma speed och glöd som för några år sedan. Han är ju trots allt 7,5år och jag ser lite ålderskrämpor på honom, så jag vill inte pressa honom allt för hårt heller. Så vi kör lite agility för skojs skull och har kul ihop! Det är huvudsaken tycker jag. Han ser alltid så nöjd, trött och lycklig ut efter ett agilitypass. Mitt lilla hjärta!

Dundra körde jag olika hopp/tunnel kombinationer med. Hon är snabb alltså min prinsessa! Jisses vad det går när hon springer runt på planen. :) Dock kör jag inte balanshindren med henne (de på klubben är så ostabila). Men olika hopp/tunnel kombinationer duger gott åt henne. Det är lite samma här, vi kör mest agility för skoj skull och att vi gör något kul tillsammans. Och hon är också alltid lika lycklig efter ett "lek-pass" med agility. :)




Före/efter-bilder

Här kommer lite före/under/efter-bilder på ett av alla projekt jag gjort/håller på med i huset. :) Enjoy!



Trappen skrapad och slipad (fanns gröna lim-rester kvar lite varstans som jag fick slipa bort)


Trappen efter ett lager grundfärg


Trappen efter ett lager täckfärg samt varannat trappsteg målat


Trappen i stort sett färdig (fattas ett lager med beige på trappstegen)


Om jag får säga det själv så blir det riktigt snyggt! Precis som jag har tänkt mig :) 
Men det har tagit tid att få den klar! (eller ja, den är ju inte heelt klar än nu heller iofs ;) haha)
Vi har toa + dusch på övervåningen så jag har fått måla varannat trappsteg omvart annat så vi har kunnat ta oss upp i den. Plus torktid på färgen gör att tiden lätt rinner iväg. Men nu ser man ett ljus i tunneln iaf. 

Tittar man lite extra på väggarna vid trappen ser man även där ett projekt vi håller på med här hemma. Panel :) Men det får ni se bilder på en annan gång ;)

Regnet det bara öser ner.

Jahapp. Vad gör man en dag som denna? Regnet står som spön i backen och varken jag eller hundarna är speciellt förtjusta i att vara ute då. 

Jag har avverkat ett jobbpass på fm, 7-13. Sen fick jag ett ryck här hemma så jag städade huset. Eller ja, städade å städade. Jag har dammsugit, plockat iordning samt dammtorkat. Alltid något :)

De 3 odjuren fick varsitt fruset märgben så håller de sig sysselsatta en stund iaf. Mumsigt med märgben! ;) 

I helgen är det KM på klubben, tyvärr kommer jag inte att vara med. Har inte kört ett enda agility-pass under sommaren så känns inte fair mot dogsen (eller mig!) att ge sig ut och tävla det första vi gör. Visserligen kan det ju vara ett ypperligt tillfälle för att få träna under tävlings-liknande förhållanden, men nää. Vi är inte tillräckligt förberedda känner jag. 

Jag måste få tummen ur å föra över alla bilder jag har till denna dator, så jag kan slänga med nån rolig bild emellanåt. För bilder är alltid skoj att titta på. När jag själv läser bloggar är det mest bilderna jag tittar på ;)
Just de! Jag måste ju berätta en rolig sak.
Jag var med i en foto-tävling som FärestadsTravet anordnade, och gissa vad? Jag kom bannemig 2:a :D Vann ett presentkort på 500:- att nyttja på FärjestadsTravet. Skoj skoj! :) Häär kan ni gå in och titta på de olika bidragen. (jag tävlade i kategorin "häst", så ni får bläddra ner lite på sidan för att se min bild)

Nä nu ska jag pyssla med annat. :)
Hejsvejs!

Suprise!

Ja vad är detta? En uppdatering? Chockade? Det är jag. ;)

Jag har flera gånger tänkt att jag ska börja blogga lite mer, men det blir riktigt aldrig av.
Känner att jag har inte så mycket att skriva om.
Jag har ju faktiskt hundarna som kan ge underhållande läsning för vissa. Men vi är inga tränings/tävlings-freak så nån sån blogg blir det nog inte.
Har ju köpt hus för ett år sen och med det kommer inredning/renovering mm mm. Sånt gillar jag :) Så kanske blir det lite inlägg om det också.
Sen gillar jag att fota. Det var ett tag sen jag var ute på jakt efter nya foto-utmaningar. Men Malin och Wille brukar bli offer till det ;)

Ja vi får helt enkelt se vad som skrivs i denna blogg. (huvudsaken är väl att jag skriver nått trams än inget alls antar jag, haha)

Här kommer en bild på Malin & Wille från när de var ute och tävlade i våras.
Tyvärr rörig bakgrund, men de gör sig snygga ändå tycker jag :)
Malin & Wille
// Emma