Snabbis

Hejsan!
En snabb update.

- Dundra har varit hos veterinären. Jag misstänkte livmodersinflammation, men det var falskt alarm (skönt!) Fick även smärtstillande/antiinflammatoriskt för hennes hälta. (vilket har blivit bättre efter den 10 dagars kuren hon fick)

- Heavy hade rullat i nått blodigt idag under skogspromenaden så han var full i blod! Blev livrädd först för visste ju inte om det var hans blod eller inte. Men efter en grundlig undersökning förstod jag ganska snabbt att han hittat nått mysigt att rulla i. Vad vet jag jag inte..

- LL tyckte att det var bättre att rulla i en lerpöl. Så han var 50/50 grå/brun lerig på ena sidan och vit och ren på andra. haha. Knäppa djur!
Så det blev dusch för grabbarna bus när vi kom hem efter skogspromenaden. 

Yepp. Och lilla Emma jobbar på för fullt. 

Det var en snabb update om oss här hemma :)
LL ville upp och kolla läget i min garderob ;)

Senaste

Hej hopp!
Vad har vi haft för oss det senaste tro? Hm... inte så mkt faktiskt. Livet rullar på.

Jag har börjat (igen!) med att försöka tappa några kilon. Jag har sett över mina matvanor och ändrat en del på den fronten. Har även ökat motionen. Kör på det gamla hederliga; gör av med mer energi än du stoppar i dig.

Så jag har dragit med mig hundarna ut på längre och något tuffare powerwalks. Gått mycket på Hanebol (motionspår här i stan) det sista. Det är toppenbra vägar, skogsvägar/stigar som är grusade i skogen i kuperad terräng. Hundarna verkar föredra att få gå där ute och nosa än att gå på tråkig asfalt inne i stan. De är alltid lika glada när vi åker iväg med bilen och jag tar ut dem på parkeringen vid Hanebol. :)

Dundras hälta är bättre, men finns fortfarande kvar. :(
Hon är inte halt när hon bara går här hemma. Men när vi varit ute på lite längre promenader så går hon ojämt. Sen när vi kommit hem och hon lägger sig för att vila är det som förrut, hon haltar rejält eller hoppar på tre ben. Detta brukar snabbt gå över till att hon visar en liten hälta delar av dagen. Men pigg och glad är hon min prinsessa. Inget som bekommer henne verkar det som. :)

Igår var det avslutning på valpkursen som jag varit med och hjälpt till med.
Jag hade med alla mina tre monster som fick agera störning åt valparna. Och det var minsann bra träning för dem också. :)
Heavy var en glad skit som ville leka och hälsa på alla söta och busiga valpar.
LL brydde sig inte nämnvärt mycket om valparna.
Dundra blev lite obekväm och visste inte hur hon skulle bete sig. Hon reste ragg emellanåt, ville nosa/hälsa ibland, gjorde ett litet skall mot den vildaste valpen som stått och skällt på henne i flera minuter.
Tror det helt enkelt blev för mycket störning för henne. Hon har aldrig gått kurs och varit bland så många nya vovvar förrut och behövt prestera. Hon skulle gå vid min sida och inte bry sig om valparna (som var mer eller mindre vilda, haha) Vi gick runt dem, emellan dem, framför/bakom you name it! Så over all tycker jag hon skötte sig bra. Min lilla stumpa. :)

Bjuder på lite bilder från i sommar. 

Dundra hemma hos min mamma. Hon tyckte golvet var för obekvämt, så hon tog en stol ist ;)


LL ligger i soffan hemma i vardagsrummet och spanar ut på gatan.


Heavy hittar de mest otroliga platserna att sola på ;) haha


Nä, nu ska vi ha lite härligt fredagsmys här hemma i soffan. LL och Dundra ligger redan på varsin sida om mig och vill ha gos. Mina hjärtan.

Halta Dundra

Stumpan-Dundra är fortfarande halt. :(
Hon är bättre, kan stödja på benet, men hon går inte rent. (säger man så om hundar? man brukar ju säga så om hästar när de visar nån slags hälta, att de går orent).

Jag har utökat hennes promenader lite. Ökat lite var dag. Så nu är vi uppe i ca 30min. Hon haltar inte mkt under promenaderna, utan det är mest sen efteråt. När hon lagt sig för att vila, sen när hon reser sig upp igen haltar hon ganska rejält. suck.

Hon är pigg och glad, visar ingen smärta när jag trycker/klämmer/känner igenom bakpartiet på henne. Ingen svullnad eller värme.
Vad ska jag göra?